Kvety ako drobný sneh - Zelinka, Milan: 1942- (Smena, 1982)
V novele Kvety ako drobný sneh opísal príbeh cudaka-ludomila, ktorý sa podujme na neľahkú úlohu utešiteľa a rozdávača pokoja v nemocnici na onkologickom oddelení.