Smädné srdce (a tušená krajina): Povesť o bielej žene.Rozlúčka s Máriou.Dni s Teréziou.Modrý boleň.. - Zelinka, Milan: 1942- (Erb, 1990)
Ťažisko tvorby Milana Zelinku, autora ôsmich knižiek, je nepochybne v poviedkovej tvorbe. Jej prednosti pred novelami a románom sú predovšetkým v tom, že práve kratší prozaický útvar roznecuje jemné iskrenie motívov, ktoré vytvára neopakovateľnú poéziu tohto iba relatívne jednoduchého autora.