Smädné srdce (a tušená krajina): Povesť o bielej žene.Rozlúčka s Máriou.Dni s Teréziou.Modrý boleň... - Zelinka, Milan: 1942-; Sulík, Ivan: 1943-; Sulík, Ivan: 1943-; Hološka, Ľudovít: 1943-; Gális, Jozef: 1939- (Bratislava Smena, 1990)
Ťažisko tvorby Milana Zelinku, autora ôsmich knižiek, je nepochybne v poviedkovej tvorbe. Jej prednosti pred novelami a románom sú predovšetkým v tom, že práve kratší prozaický útvar roznecuje jemné iskrenie motívov, ktoré vytvára neopakovateľnú poéziu tohto iba relatívne jednoduchého autora.
Doslov:Zelinkovo za a proti(Ivan Sulík). Rozlož. ilustr. tit. list.
Keywords: poviedky autorské; spoločenské poviedky; humoristické poviedky; próza; slovenská literatúra - texty; Zelinka, Milan (slovenský spisovateľ. Žije v Humennom. * 22.03.1942 Cífer, Slovensko -); Sulík, Ivan (slovenský spisovateľ, literárny historik, publicista, editor, univerzitný progesor. Nar. 29.01.1943 Topoľčany, Slovensko -); Hološka, Ľudovít (slovenský ilustrátor, vysokoškolský pedagóg. * 18.09.1943 Jablonica, Slovensko -); Švenková, Viera (slovenská spisovateľka, publicistka a prekladateľka z nemčiny, angličtiny, ruštiny, ukrajinčiny, češtiny. * 03.11.1937 v Poprade v časti Veľká, Slovensko -)