Moje srdce pochovajte pri Wounded Knee: Dejiny amerického Západu očami Indiánov : (Bury My Heart at Wounded Knee) - Brown, Dee: 1908-2002 (Periskop, 1977)
Kedysi dávno patrila táto krajina našim otcom; no keď zájdem k rieke, na brehoch vidím vojenské tábory. Tí vojaci vytínajú moje lesy, zabíjajú moje bizóny; a keď to vidím, srdce mi ide puknúť, je mi smutno... Belosi porozprávali iba jednu stránku veci. Povedali iba to, čo sa im hodilo...