Uzákonená nezákonnosť: Mládež v podmienkach kapitalistického štátu : (Uzakonennoe bezzakonije) - Čibiriajev, Stanislav Achripovič (Periskop, 1979)
V posledných rokoch sme svedkami toho, že vo väčšine kapitalistických krajín narastá odpor mladej generácie proti ┤otcom┤, teda proti súčasnej mocenskej garnitúre. Autor osvetľuje sociálne korene tejto vzbury a ukazuje, ako živelná nespokojnosť v stále širších rozmeroch prerastá do uvedomelého boja za sociálne a politické práva pre všetkých, proti militarizmu a rasizmu, za rovnaké možnosti uplatnenia...