Kľukatý let motýľa: Románová trilógia - Zelinová, Hana: 1914-2004 1914-; Blaško, František: 1951-; Blažo, Pavol: 1943-; Vilikovská, Božica: 1931-1985 (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1983)
Životné osudy viacerych generácií garbiarov.
Ilustr. na front. a predsádke.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; Zelinová, Hana (bola slovenská spisovateľka, prozaička a dramatička. Autorka literatúry pre deti a mládež, predstaviteľka naturizmu. V roku 1979 jej bol udelený titul zaslúžilá umelkyňa, v roku 2001 jej bolo udelené najvyššie štátne ocenenie za celoživotnú tvorbu ľ Pribinov kríž I. triedy. * 20.07.1914 Vrútky, Slovensko - 16.03.2004 Bratislava, Slovensko); historické romány; 19. stor; garibarské dielne; cechoví majstri; remeslá; próza; Blaško, František (slovenský grafik, maliar, ilustrátor. * 13.06.1951 Dolný Hričov, Slovensko -); Blažo, Pavol (slovenský typograf, gragik, fotograf a redaktor. Pracoval v Slovenskej televízii v Bratislave aj ako výtvarný redaktor vo vydavateľstve Smena. Počas svojho dlhoročného pôsobenia vo svete knihy vytvoril stovky edičných obálok a knižných úprav, za ktoré bol aj viackrát ocenený. *16.06.1943 Trnava, Slovensko -); slovenská literatúra - texty; Vilikovská, Božica, rodným menom Štúrová (slovenská prekladateľka, redaktorka. * 1931 Slovensko - 02.09.1985 Bratislava, Slovensko)