Kvet hrôzy 3: Tretia časť trilógie - Zelinová, Hana: 1914-2004 1914-; Rosmány, Karol: 1937- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1986)
Záverečný diel trilógie, ktorom autorka dokresľuje osudy fabiciovského rodu a jeho legitímnej aj nelegitímnej vetvy až do roku 1975. Dej románu sa sústreďuje na mladú sudkyńu Kemkovú, ktorá sa narodila v posledných dňoch vojny a reprezentuje nový svet...
Prvá časť: Alžbetin dvor. Druhá časť: Volanie vetra. Tretia časť: Kvet hrôzy.
Keywords: romány autorské; historické romány; spoločenské romány; 20. stor; súdne prostredie; próza; slovenská literatúra - texty; Zelinová, Hana (bola slovenská spisovateľka, prozaička a dramatička. Autorka literatúry pre deti a mládež, predstaviteľka naturizmu. V roku 1979 jej bol udelený titul zaslúžilá umelkyňa, v roku 2001 jej bolo udelené najvyššie štátne ocenenie za celoživotnú tvorbu ľ Pribinov kríž I. triedy. * 20.07.1914 Vrútky, Slovensko - 16.03.2004 Bratislava, Slovensko); Vilikovská, Božica, rodným menom Štúrová (slovenská prekladateľka, redaktorka. * 1931 Slovensko - 02.09.1985 Bratislava, Slovensko); Rosmány, Karol (slovenský výtvarník, grafik, dizajnér, typograf. * 24.11.1937 Bratislava, Slovensko -)