Tajomstvo lóže P-2 (A P-2 páholy titkai) - Faragó, Jenő: 1872-1940; Hradecký, Tibor; Szabó, Jozef: 1936-2007 (Bratislava Pravda, 1988)
Hrozba pre taliansku demokraciu. V prípade Gelliho Lóže P-2 bolo slobodomurárstvo len maskou, krycím menom. Bola to organizácia, ktorá spriadala pravicové protištátne sprisahania, bola zapletená do atentátov, ktoré si vyžiadali mnoho ľudských životov...
Obsah: Predslov. Stopy vedú do vily Wanda. Od slobodomurárstva po lóžu P-2. Veľmajstrova kariera. Bábkové divadlo Licia Gelliho. Atentáty a sprisahania. Podvody za oponou lóže. Ticho po búrke. Z väzenia do luxusnej vily. Nijaký zlý sen, ale skutočnosť. Právo posledného slova.
Keywords: Faragó, Jenö (maďarský novinár, spisovateľ, prekladateľ. * 06.04.1872 Budapešť, Maďarsko - 28.03.1940 Budapešť, Maďarsko); nevládne organizácie; atentáty politické; P-2 (lóža slobodomurárska); slobodomurári; Taliansko; organizácie tajné; mafia talianska; próza; maďarská literatúra - texty; Taliansko; faktografická literatúra