More nemlčí: SOS Titanicu - Román o tragických osudoch cestujúcich : (Titanic) - Felinau, Pelz von: 1895-1978 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1972)
Takmer každý deň prinášajú správy svetovej tlače nejakú senzáciu, zaznamenajú udalosť, ktorá vzbudí záujem širokej verejnosti. Nie všetky však pretrvávajú čas, máloktoré sa zachovajú vo vedomí ďalších generácií. A jednou z takýchto udalostí - žiaľ, tragických - je skaza Titanicu. Pompézna loď, ktorej chýr o nepotopiteľnosti sa ohlasoval celému svetu, vydala sa na svoju prvú plavbu. Všetko je prepychové, všetko je zdanlivo dokonalé, hoci odborníci majú svoje námietky...