Žltý diabol, žltý boh - Ferko, Vladimír: 1925-2002 (Periskop, 1989)
Zlato - kov oddávna žehnaný i preklínaný. V tejto knihe sledujete púť tohto kráľovského kovu dejinami - od najstarších legied a mýtov až po súčasnosť...