Žltý diabol, žltý boh - Ferko, Vladimír: 1925-2002; Michaláč, Jozef: 1944-; Schwarzová, Poňa (Bratislava Obzor, 1989)
Zlato - kov oddávna žehnaný i preklínaný. V tejto knihe sledujete púť tohto kráľovského kovu dejinami - od najstarších legied a mýtov až po súčasnosť...
Obrazovú prílohu zostavil autor. Použitá literatúra. 70 zázn. v slov., češ., ruš., angl. a nem.
Keywords: Ferko, Vladimír (slovenský prozaik, autor kníh pre deti a mládež a literatúry faktu, 10.8.1925 Veľké Rovné - 24.10.2002 Bratislava); prírodné vedy; zlato; kovy drahé; Eldorádo; umelecké spracovanie zlata a striebra; ťažba; umelecké výrobky; pitáti; zlatokopectvo; chémia; mineralógia; výklady populárne; dejiny zlata; faktografická literatúra