Môžu zvieratá myslieť? : (Können Tiere denken?) - Fischel, Werner: 1900-1977 (Periskop, 1974)
Zoopsychológia je veda, ktorá sa snaží čo najpodrobnejšie preskúmať pamäť čo najväčšieho počtu rozličných druhov zvierat. S týmto cieľom robíme so zvieratami pokusy, dávame im určité úlohy a sledujeme ich reakcie na ne. Správanie zvierat naznačuje, čoho sú schopné a čo nie je v ich možnostiach...