Sing Sing sa neozýva: Veľké prípady FBI (Kein Anruf aus Sing Sing) - Heermann, Christian: 1936-; Brániková, Erika; Piovarcsyová, Elena; Michaláč, Jozef: 1944- (Bratislava Obzor, 1980)
Federal Bureau of Investigation, federálna policajná organizácia USA. Tieto tri písmená ľ vďaka masovým komunikačným prostriedkom a zošitovým románom ľ platia pre milióny ľudí za symbol ┤tvrdých chlapíkov┤, chladnokrvných, neúplatných a vždy úspešných v boji so zločinom. Skutočnosť je však triezvejšia i zložitejšia: FBI je predovšetkým výkonným mocenským nástrojom. Čitateľ v knihe nájde veľké prípady FBI.
Výber z obsahu: :G-Mani, nestrieľajte!". Tradície FBI. Prvé divoké roky. Dedhamský zločin. Detektív-hviezda Means. Kľaľ Osagenských vrchov. Bije bánd. Únos v Sourlandských vrchoch. "Hodina, na ktorú sme čakali". G-mani tiahnu do vojny. Špióni na Havoji. Čarodejník z Wisconsinu. Sing sing sa neozýva. "Komando siedmich" vraždí v Texase. Vražda MLK. Najmodernejší technika FBI. Scotland Yard zatýka. Výstrely v Ambassadore. Vzostup a pád Čiernych panterov. Víťazka zo San José. Kňazi a bomby. Watergate. Retrospektíva. Dokumenty z Medie. Chronologická tabuľka. Kompetencia a úlohy FBI.
Keywords: príbehy autorské; kriminálne príbehy; kriminalisika; špionážne príbehy; FBI (USA); 20. stor; polícia americká; právo kriminálne; atentáty; Spojené štáty americké; próza; nemecká literatúra - texty; Spojené štáty americké; faktografická literatúra; Heermann, Christian (nemecký spisovateľ a publicista, * 11.09.1936 v Chemnitz, Nemecko -)