Škrtič z Notting Hillu: Veľké prípady povestného Scotland Yardu (Der Würger von Notting Hill) - Heermann, Christian: 1936-; Brániková, Erika; Piovarcsyová, Elena; Michaláč, Jozef: 1944-; Bahurinská, Jozefína (Bratislava Obzor, 1989)
Z obsahu: Mŕtvola v kufri na stanici Charing Cross. Tradície Yardu. Lož v Old Bailey. Kráľ dostihových podvodníkov. Eastendský vrah prostitútok. Falošný lord. Chapman vraždil antimónom. Mŕtvoly miznú v kyseline. Dereka to stálo hlavu. Vlaková lúpež storočia....
Keywords: príbehy autorské; kriminálne príbehy; Scotland Yard (Londýn); kriminalistika; atentáty; vraždy; právo kriminálne; skutočné príbehy; próza; nemecká literatúra - texty; Anglicko; Anglicko; faktografická literatúra; Heermann, Christian (nemecký spisovateľ a publicista, * 11.09.1936 v Chemnitz, Nemecko -)