Život a pád Mikuláša Krvavého : (Dvadcať tri stupeni vniz) - Kasvinov, Mark Konstantinovič: 1910-1977 (Periskop, 1989)
Knižka M. Kasvinova, ktorú tu predkladáme čitateľovi, na základe dôkazového materiálu presvedčivo demaskuje túto nehanebnú koncepciu. Autor krok za krokom skúma celé dvadsaťtri ročné obdobie panovania Mikuláša II., umožňuje nám precítiť celú hĺbku duchovného a mravného pádu posledného predstaviteľa dynastie Romanovovcov, ukazuje nám kuchyňu jeho vlády, ako aj prehnitosť a špinavosť monarchistického režimu a presvedčivo hovorí o jeho zákonitom smerovaní k zániku...