Šedé eminencie Bieleho domu : ("Seryje kardinaly" Belogo doma) - Kokošin, Andrej Afanasjevič; Rogov, Sergej Michajlovič: 1948- (Členská knižnica Pravda, 1986)
Galérie portrétov politických poradcov amerických prezidentov pre otázky národnej bezpečnosti. Čitateľ má možnosť sledovať galériu portrétov politických poradcov amerických prezidentov pre otázky národnej bezpečnosti za posledných vyše dvadsať rokov. McGeorge Bundy, Walt Allen, Henry Kissinger, Zbigniew Brzezinski, Richard Allen, William Clark a Robert McFarlane - každý z nich svojím spôsobom prejavoval na tomto poste svoje schopnosti a oddanosť šéfovi Bieleho domu. Mená týchto ľudí sú nerozlučne späté s menami prezidentov Johna Kennedyho, Lyndona Johnsona, Richarda Nixona, Geralda Forda, Jimmyho Cartera a Ronalda Reagana. Prezidentovi poradcovia pre otázky národnej bezpečnosti nesú veľký diel zodpovednosti za mnohé zahraničnopolitické dobrodružstvá USA.