Sestra moja - život. Čas bez lásky. Eseje. Listy : (Izbrannoje v dvuch tomach) - Pasternak, Boris Leonidovič: 1890-1960 (Zlatý fond svetovej literatúry, 1991)
Sestra moja - život je najoriginálnejšia z Pasternakových básnických zbierok. Bezprostredne za ňou nasleduje prvá próza, oslobodená od novelisticko-romantických klišé.