Ozvěna výstřelů z Dallasu : (Echo vystrelov v Dallase) - Losev, Sergej Andrejevič: 1927-; Petrusenko, Vitalij Vasiljevič (Knižnice československé mládeže, 1986)
Kto vlastne zavraždil dvoch bratov Kennedyovcov a Martina Luthera Kinga? Napísalo sa o tom veľa, ale aj po prečítaní poslednej stránky ostávajú nezodpovedané otázky. Udalosti, ktoré ohromili súčasníkov a nepochybne budú zaujímať aj budúce generácie, zatláča beh času stále hlbšie do minulosti. Niektoré knižné vydané práce o amerických politických vraždách spáchaných v šesťdesiatych rokoch 20. storočia ponúkajú zdanlivo jednoznačnú odpoveď. Za vraha J.F.Kennedyho označujú ich autori Lee Harveyho Oswalda, za vraha Roberta Kennedyho Sirhána Bišaru Sirhána a vrahom Martina Luthera Kinga je podľa nich James Earl Ray. S každou z týchto troch vrážd sú spojené desiatky veľkých a stovky drobných záhad...