Ozvěna výstřelů z Dallasu (Echo vystrelov v Dallase) - Losev, Sergej Andrejevič: 1927-; Petrusenko, Vitalij Vasiljevič; Brož, Miroslav: 1921-; Ziegler, Zdeněk: 1932-; Lochovská, Jana; Brabcová, Květuše; Kennedy, John Fitzgerald: 1917-1963 (Naše vojsko Praha, 1986)
Kto vlastne zavraždil dvoch bratov Kennedyovcov a Martina Luthera Kinga? Napísalo sa o tom veľa, ale aj po prečítaní poslednej stránky ostávajú nezodpovedané otázky. Udalosti, ktoré ohromili súčasníkov a nepochybne budú zaujímať aj budúce generácie, zatláča beh času stále hlbšie do minulosti. Niektoré knižné vydané práce o amerických politických vraždách spáchaných v šesťdesiatych rokoch 20. storočia ponúkajú zdanlivo jednoznačnú odpoveď. Za vraha J.F.Kennedyho označujú ich autori Lee Harveyho Oswalda, za vraha Roberta Kennedyho Sirhána Bišaru Sirhána a vrahom Martina Luthera Kinga je podľa nich James Earl Ray. S každou z týchto troch vrážd sú spojené desiatky veľkých a stovky drobných záhad...
Obsah: Terorismus na nejvyšší úrovni. Vosí hnízdo. Protokol bez data. Spiknutí upírů. Nezávislí vyšetřovatelé. Stopy vedou do nemocnoce. Waltera Reeda. Záhada plechové rakve. Bludná střela. Obrat o 180 stupňů... v hlavě. Stíny podezření. Zvláštní komise Kongresu. Klan Kennedyů a Lyndon B. Johnson. Černá propaganda CIA. Howard Hunt. Mafie. New Orleans. Přízrak jménem Alec J. Hidell. Výmysly a realita.
Keywords: Kennedy, John Fitzgerald (bol americký politik a štátnik. Od roku 1961 bol 35. prezident Spojených štátov, v roku 1963 bol zavraždený, ako štvrtý americký prezident v histórii. * 29.05.1917 Brookline, Massachusetts, USA - 22.11.1963 Dallas, Texas, USA); príbehy autorské; teroristické činy; atentáty politické; r. 1963; osobnosti politické; prezidenti americkí; vraždy politické; próza; ruská literatúra - texty; faktografická literatúra; Ziegler, Zdeněk (český grafický dizajnér, typograf, rektor Vysokej školy. Venuje sa aj známkovej tvorbe. * 27.10.1932 Praha, Česko -); Brož, Miroslav (slovenský prekladateľ z angličtiny, ruštiny, francúzštiny, nemčiny. * 24.07.1921 v Stupave, Slovensko -)