Mŕtvy rozprávajú: Súdne lekárstvo v službách pravdy : (Die Sprache der Toten) - Pfeiffer, Hans: 1925-1998 (Periskop, 1973)
Autor sám nazýva knihu zbierkou kriminálnych prípadov, ale tie sú prezentované z hľadiska príspevku prírodných vied na ich vyriešenie. Preto sú populárnym spôsobom vysvetlené postupy, ktorými súdni lekári zisťujú totožnostlidí a odhaľujú, či sa jedná o vraždu, samovraždu alebo nehodu...