Vášnivá žena : (A Woman of Passion) - Henley, Virginia: 1935- (Ottovo nakladatelství - Cesty, 2002)
Historický román zo 16. storočia, v ktorom autorka s neuveriteľnou predstavivosťou premenila na hrdinov skutočné historické postavy. Na rozľahlý zámok Hardwick Hall v grófstve Derby prichádza krásna a hrdá mladá žena Bess Hardwicková. V nebezpečnej blízkosti žiarlivej kráľovnej, spleti milostných dvorných intríg, obletovaná štyrmi mocnými mužmi, kráča za jediným cieľom - získať späť rodinné sídlo.