Turecká vojna: podľa súvekých dokumentov a ľudového podania - Volf, František: 1897-1983 (Mladé letá, 1972)
V tejto knižke nájdete množstvo príbehov na námety tureckej vojny. Podľa súvekých rytín a svojich národopisných štúdií nakreslil Jan Hála a na knihe odborne spolupracoval Vladimír Plicka.