Muž, ktorý kazil dejiny: (Ignatius Timothy Trebitsch-Lincoln) - Taterová, Milada: 1929-; Novák, Jiří Zdeněk: 1912-2001 (Epocha, 1969)
Volal sa Ignác Thimotheus Trebitsch Lincoln. Narodil sa ako syn obchodníka s obilím a postupne bol židovským rabínom, novinárom a hercom. Neskôr bol misionárom v Kanade, farárom v Británii a za 1. svetovej vojny bol britským aj nemeckým špionom...