Peklo v raji: Objavenie a zánik tichomorských kultúr (Holle im Paradies) - Ziehr, Wilhelm: 1938-; Krupa, Viktor: 1936-; Michaláč, Jozef: 1944- (Bratislava Obzor, 1984)
Objavenie a zánik tichomorských kultúr.
Mapa na predsádkach. Tichomorí je pojem, ktorý veľmi široko a neurčito označuje ostrovné oblasti Tichého oceánu. V užšom kontexte označuje ostrovy Oceánie.
Keywords: Ziehr, Wilhelm (nemecký lexikograf, spisovateľ a kultúrny historik. * 21.11.1938 v Berlíne, Nemecko -); dejiny staroveké; starovek; Tichomorie; kultúry tichomorské; Krupa, Viktor (slovenský jazykovedec, orientalista, autor literatúry faktu, prekladateľ. * 23.12.1936 Nové Mesto nad Váhom, Slovensko -); objavenie a zánik; faktografická literatúra; Tasmánia; Tasmánia; Austrália; Austrália; Papua-Nová Guinea; Papua-Nová Guinea; Melanézia; Melanézia; Mikronézia; Mikronézia; Polynézia; Polynézia; Nový Zéland; Nový Zéland