Moja je pomsta - Zelinová, Hana: 1914-2004 (Slovenská próza, 1967)
Psychologická sonda do duše dospievajúceho chlapca, tak možno charakterizovať román Moja je pomsta. Ťažisko psychologickej analýzy tvoria vzťahy medzi deťmi a rodičmi. Napriek vonkajškovej dramatizácii fabuly a snahe po atraktívnosti deja sa podarilo autorke plasticky vykresliť postavu dorastajúceho chlapca i problémy, ktoré v procese sebaformovania musí riešiť. V roku 1969 bol román sfilmovaný pod názvom Čierna minúta.