Volanie vetra 2: Druhá časť trilógie - Zelinová, Hana: 1914-2004 1914-; Rosmány, Karol: 1937- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1986)
Volanie vetra je ďalším, druhým dielom ramánovej trilógie Hany Zelinovej. Hlavnými hrdinami sú vnuci a pravnuci Mathiasa Fabiciho, ktorého životné osudy tvorili dejovú os Alžbetinho dvora. Volanie vetra je teda časovo zakotvené už v našom storočí, v jeho prvej polovici a dejovo lokalizované na autorkiných rodných Vrútkach.
Prvá časť: Alžbetin dvor. Druhá časť: Volanie vetra. Tretia časť: Kvet hrôzy.
Keywords: romány autorské; historické romány; spoločenské romány; psychologické romány; rodinné prostredie; próza; slovenská literatúra - texty; Vrútky (Slovensko); Zelinová, Hana (bola slovenská spisovateľka, prozaička a dramatička. Autorka literatúry pre deti a mládež, predstaviteľka naturizmu. V roku 1979 jej bol udelený titul zaslúžilá umelkyňa, v roku 2001 jej bolo udelené najvyššie štátne ocenenie za celoživotnú tvorbu ľ Pribinov kríž I. triedy. * 20.07.1914 Vrútky, Slovensko - 16.03.2004 Bratislava, Slovensko)Z; Vrútky (Slovensko); Vilikovská, Božica, rodným menom Štúrová (slovenská prekladateľka, redaktorka. * 1931 Slovensko - 02.09.1985 Bratislava, Slovensko); Rosmány, Karol (slovenský výtvarník, grafik, dizajnér, typograf. * 24.11.1937 Bratislava, Slovensko -)