Rozum pod lavicou alebo Čo nenájdeš v učebnici: Úslovia, významné osobnosti, cudzie slová : (Rozum pod lavicí) - Elmanová, Olga: 1931-2008 (Ikar, 2006)
Knižka je určená mladým čitateľom od 12 do 18 rokov. Má tri časti a je doplnená skratkami, s ktorými sa stretnete v texte. Zachytáva heslá z rôznych oblastí života.