Cestovný lexikón Slovenskej republiky 2014/2015 (Reiselexikon der Slowakischen republik. The travel guide og the Slovak republic) - Kolník, Peter: 1960-; Kolníková, Beáta: 1960-; Grabner, Barbara; Klas, Miloš; Bodnárová, Adriena; Vetrík, Miroslav; archív obcí a miest; Kolníková, Beáta: 1960- (Astor Slovakia Bratislava, 2014)
Cestovný lexikón Slovenskej republiky sústreďuje dôkazy o jedinečnom prírodnom, historickom a kultúrnom dedičstve národa a národnosti, ktoré odnepamäti obývajú túto časť Európy. Cestovný lexikón Slovenskej republiky vzniká v spolupráci s viacerými inštitúciami. Dokumentuje, že SLovenská republika sa vie svojou marketingovou stratégiou začleniť medzi turisticky vyspelé krajiny, ktorým záleží na propagácii svojich možností v prospech turizmu ako hospodárskeho odvetvia, prispievajúceho k rozvoju ekonomiky krajiny. Naším želaním je, aby sa aj toto vydanie stalo návodom na šťastné a nezabudnuteľné chvíle pre všetkých, ktorým naše Slovensko - neveľký kúsok zeme medzi Tatrou a Dunajom - učarovalo.
Obsahuje piktogramy. Register. Súbežný text v nemčine a angličtine.
Keywords: cestovný ruch; kultúrne pamiatky; geografia; prírodné zdroje; ochrana krajiny; hotely; ubytovanie; múzeá; galérie; kúpelné mestá; mestá slovenské; obce slovenské; štúdium lokalít; Slovensko; turistické zaujímavosti; turistický sprievodca; Detva (Slovensko); Kolník, Peter (slovenský novinár, vydavateľ a autor publikácií a ďalších periodík o cestovnom ruchu. Nar. 27.05.1960 Podkriváň, Slovensko -); Kolníková, Beáta (slovenská pedagogička, vydavateľka a držiteľka titulu - Osobnosť cestovného ruchu - za propagáciu Slovenska v zahraničí. Nar. 10.11.1960 Martin, Slovensko -); lexikóny slovenské; piktogramy; Slovensko; regionálne zbierky; Detva (Slovensko); Podpoľanie - oblasť (Slovensko); Podpoľanie - oblasť (Slovensko)