Útok čiernych čarodejníc (No Jungs! Der grose Zickenzauber) - Brezina, Thomas: 1963-; Gotzenová-Beeková, Betina: 1965-; Janeva, Ľubica: 1965-; Hríbiková, Alexandra (Fragment Bratislava, 2010)
Lissi s Tinkou neveria vlastným očiam a ušiam. Všetky dievčatá akoby sa zrazu zbláznili! Zaujímajú sa len o chalanov, módu a líčenie a neustále sa hlúpo chichocú. Skrátka a dobre, stali sa z nich hotové sliepky. Keď navyše k Schnabelovcom-Meierbeerovcom príde na týždennú návštevu protivná sesternica Anne-Kathrin, s ktorou sa majú sestry podeliť o izbu, rozhodne sa Lissi, že so sliepkami energicky zatočí. Samozrejme, pomocou kúzel. Márne sa jej Tinka snaží ten bláznivý nápad vyhovoriť, Lissi si ako vždy urobí po svojom. A tak nelení a s nadšením sa hlava-nehlava pustí do čarovania... no krátko nato už všetko trpko ľutuje...
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: Brezina, Thomas (rakúsky spisovateľ a televízny moderátor programov pre mládež.* 30.01.1963 Viedeň, Rakúsko -); Gotzen-Beek, Betina (nemecká ilustrátorka, maliarka, grafička. * 1965 v Mönchengladbachu, Nemecko -); príbehy autorské; spoločenské príbehy; dievčenské príbehy; dobrodružné príbehy; próza; rakúska literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov