Prózy: Poviedky a novely - Urban, Milo: 1904-1982; kolektív autorov (Knižnica slovenskej literatúry, 2012)
Literárna kritika i história sa zhodli v tom, že medzi najhodnotnejšie Urbanove prózy patria jeho novely z 20. rokov a román Živý bič. Tento názor rešpektovala aj editorka tohto zväzku a na nich postavila svoj výber.