Táborská republika: Lid vyvolený 1, Na množství nehleďte 2, Pakosti a drabanti 3 - Kaplický, Václav: 1895-1982 (Knihovna české prózy, 1985)
Románová kronika v troch zväzkoch, v ktorej autor zachytáva roky 1420-52 a udalosti, ktoré prebiehali v centre najradikálnejšieho krídla husitskej revolúcie v Tábore. Vykresľuje život vo vtedajšom Tábore a situáciu v celej zemi...