Pieseň večne mladá: Výber zo štúrovskej poézie - Vaško, Imrich: 1936-2010; Lupták, Oto: 1935-; Vančo, Ladislav: 1949-; Linzbothová-Krupová, Elena: 1939- (Klub mladých čitateľov, 1983)
A preto pri práci na tejto knihe kládli sme si vyššie ciele-predstaviť vám, mladým pokoleniam, zápas, prácu a tvorbu štúrovcov tak,aby sa k nim vracali i neskoršie a viedli rozhovory na všetkých stupňoch školského literárneho vzdelania.