Pieseň večne mladá: Výber zo štúrovskej poézie - Vaško, Imrich: 1936-2010; Vaško, Imrich: 1936-2010; Lupták, Oto: 1935-; Vančo, Ladislav: 1949-; Vaško, Imrich: 1936-2010; Linzbothová-Krupová, Elena: 1939- (Bratislava Mladé letá, 1983)
A preto pri práci na tejto knihe kládli sme si vyššie ciele-predstaviť vám, mladým pokoleniam, zápas, prácu a tvorbu štúrovcov tak,aby sa k nim vracali i neskoršie a viedli rozhovory na všetkých stupňoch školského literárneho vzdelania.
Ilustr. na tit. liste, front. a predsádkach Pre čitateľov od 11 rokov. Schválené mimočítanková lit. pre 7. roč. ZŠ.
Doslov: Štúrovci v slovenskej poézii.
Keywords: básne autorské; slovenské básne; Hviezdoslavov Kubín; štúrovská poézia; poézia; Vaško, Imrich (slovenský literárny historik a kritik, vedec, spisovateľ, básnik, esejista, editor slovenskej katolíckej moderny, pedagóg, prvý dekan FF KU v Ružomberku. Vydal viacero literárnovedných publikácií, monografií, antológií a autorsky i editorsky participoval na príprave mnohých knižných diel. * 08.11.1936 v Ondrašovciach, Slovensko - 09.02.2010 v Ružomberku, pochovaný je v Prešove, Slovensko); Vančo, Ladislav (slovenský popredný knižný grafik. * 01.01.1949 Velušovce, pri Topoľčanoch, Slovensko -); slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 11 rokov