Noc chodiacich múmií : (Die Nacht der wandelnden Mumien) - Brezina, Thomas: 1963- 1963- (Klub záhad, 2008)
Členovia Klubu záhad majú opäť raz plné ruky práce! Pomôž im vyriešiť novú záhadu. Do mesta príde veľká výstava egyptských múmií. Deň pred jej otvorením sa do múzea vkradnú členovia Klubu záhad a odhalia desivú skutočnosť: jedna z múmií ožije. Jej dotyk má hrôzostrašné následky. Prvou obeťou sa stane Vicky, ktorá čoskoro pocíti suchý, chladný dotyk mumifikovaných rúk.