Čierne koráby 2 : (Czarne okrety) - Alex, Joe: 1922-1998 (Stopy, 1986)
Opäť sa stretávame s trójskym chlapcom Bielovlasým. Druhý diel opisuje jeho zážitky na palube obrovského čierneho korábu Angelos, s ktorým knieža Vidvojos podniká výpravu na sever, za hranice vtedy známeho sveta, aby našiel jantár. Sledujme teda odvážnu plavbu Angelosa po neznámych riekach a moriach a neobyčajné zážitky jeho posádky.