Sto žien: Antológia z tvorby svetových poetiek - Kupec, Ivan: 1922-1997; Kraus, Milan: 1924-2006; Lukáč, Emil Boleslav: 1900-1979; Turčány, Viliam: 1928-; Lipka, František: 1946-; Dubcová, Viera; Reisel, Vladimír: 1919-2007; Vilikovský, Ján: 1937-; Šimon, Ladislav: 1938-; Ferko, Milan: 1929-2010; Heveši, Marián: 1947-; Buzássy, Ján: 1935-; et al. (Slovenský spisovateľ, 1975)
Ukážka: Báseň Žiarlivá /Sapfo/: Zdá sa mi podobný bohom ten mladík, čo sedí oproti tebe a zblízka môže tak počuť tvoj sladký hlas, tvoje počúvať slová, vidieť ti na tvári lahodný úsmev. A mne to vzrušuje tlčúce srdce dnu v hrudi, takže len sotva ťa zazriem, neviem riecť slova, jazyk mi zlyháva, po celom tele zrazu sa rozlieva akýsi oheň, darmo sa pozerám, nevidia oči, hučí mi v ušiach, oblieva pot ma a chvejem sa triaškou, bledšia som od trávy a iba málo chýba mi, aby som cítila život unikať z tela.