Spoločenský tanec: Foxtrot, anglický valčík, valčík, polka, samba, rumba, cha-cha-cha - Štiavnický, Milan: 1933-2013 (Osveta, 1962)
Dostávate do rúk prvú publikáciu tohto druhu. Spoločenský tanec bol oddávna duševnou a telesnou rekreáciou mladých i starých. Zvlášť význam má pre mladých ľudí, v ktorých umocňuje zmysel pre krásno, cit pre mieru a vkus, a zdokonaľuje a zušľachťuje ich spoločenské správanie. Spoločenský tanec je rozhodne umením, a umením, i keď s niektorými prvkami - zdokonalenie rovnováhy, práca nôh, mäkký pohyb atď., vždy ostane. Základné kroky a figúry jednotlivých tancov sa môžete naučiť z našej príručky.