Škola hry na cimbale - Brada, Vojtech; Mésárošová, Marcela (Bratislava Osvetový ústav, 1982)
Školu hry na cimbale sme pripravili pre široký okruh záujemcov, ktorí by sa radi naučili hrať na tomto tradičnom a dodnes obľúbenom ľudovom hudobnom nástroji. Pri trpezlivej práci žiaka i pedagóga bezpochyby každý adept úspešne zvlásne hru na cimbale. K tejto práci želáme všetkým veľa úspechov.
Výber z obsahu: Úvod. Čo má vedieť cimbalista o svojom nástroji. Dejiny nástroja. Opis nástroja. Jednotlivé cvičenia. Prehľad stupníc a akordov. Najbežnejšie spôsoby hry na cimbale. Prednesová literatúra. Skladby pre spev a cimbal. Pramene hudobnej literatúry. Pramene k dejinám nástroja.
Keywords: hudba; hudobniny; cimbal; ľudové hudobné nástroje; noty na cimbal; cvičenia; metodika hry na cimbal