Čarodejník. Denník. Útek do samoty. S tichým súhlasom : (Warlock. Susanne's Diary for Nicholas. The Rescue. Secret Sanction) - Smith, Wilbur Addison: 1933- 1933-; Patterson, James Brendan: 1947-; Haig, Brian: 1953- (Najlepšie svetové čítanie, 2003)
Čarodejník: Román je voľným pokračovaním strhujúcej staroegyptskej ságy Rieka bohov. Po smrti faraóna Tamoseho sa následníkom trónu stáva jeho syn Nefer Seti, posledný mužský potomok vládnuceho rodu. Mladučký Nefer je však zároveň jedinou prekážkou brániacou v ceste na trón zradnému Najovi, ktorý sa v túžbe po moci nezastaví pred ničím. Neferov život teraz môže zachrániť len jeho múdry učiteľ, staručký čarodejník Taita...