Čarodejník. Denník. Útek do samoty. S tichým súhlasom (Warlock. Susanne's Diary for Nicholas. The Rescue. Secret Sanction) - Smith, Wilbur Addison: 1933- 1933-; Patterson, James Brendan: 1947-; Haig, Brian: 1953-; Kořínek, Otakar: 1946-; Gálisová, Marína: 1972-; Preston, Mark; Low, William; Megna, Janine; Hunt, Robert; Beniak, Luboš (Bratislava Reader's Digest Výber, 2003)
Čarodejník: Román je voľným pokračovaním strhujúcej staroegyptskej ságy Rieka bohov. Po smrti faraóna Tamoseho sa následníkom trónu stáva jeho syn Nefer Seti, posledný mužský potomok vládnuceho rodu. Mladučký Nefer je však zároveň jedinou prekážkou brániacou v ceste na trón zradnému Najovi, ktorý sa v túžbe po moci nezastaví pred ničím. Neferov život teraz môže zachrániť len jeho múdry učiteľ, staručký čarodejník Taita...
Denník: Málokto vie, že autora knihy postihla ešte pred tridsiatkou tragédia. Milovaná žena zomrela na mozgový nádor. Práve táto smutná udalosť vytvorila citový podklad pre román Denník. Katie nevie, čo si má myslieť. Práve keď v Mattovi Harrisonovi našla toho pravého muža na celý život, Matt sa s ňou nečakane rozchádza a namiesto vysvetlenia jej necháva denník akejsi Suzanne adresovaný Nicholasovi. Kto je Suzanne? A kto Nicholas? Ako súvisia ich životy s Mattovým? Z denníka sa Katie dozvedá omnoho viac, než na čo bola zvedavá.
Útek do samoty: Denise Holtová, slobodná matka, odsunula vlastný život na vedľajšiu koľaj, aby pomohla prekonať svojmu malému synovi rečové ťažkosti. Taylor McAden, dobrovoľný hasič, sa zas crhá do každého nebezpečenstva, ale uteká pred citovými putami. Keď sa obaja stretnú pri nehode na odľahlej hradskej, láska je to posledné, na čo myslia.
S tichým súhlasom: Major Sean Drummond, nekonforný právnik s ostrým jazykom a britkým právnickým mozgom, sa od nikoho nedá vodiť za nos. Vojnový veterán s tajomnou minulosťou vyšetruje elitnú jednotku zelených baretov, obvinení vojaci nehovoria pravdu, ale jeho názor, ako sa zdá, nie je príliš žiaduci...
Keywords: romány autorské; historické romány; spoločenské romány; detektívne romány; próza; Smith, Wilbur Addison (juhoafrický spisovateľ, ktorý sa špecializuje na historickú beletriu o medzinárodnej angažovanosti v Južnej Afrike počas štyroch storočí, a to z pohľadu čiernej a bielej rodiny. * 09.01.1933 Broken Hill, Northern Rhodesia, teraz Kabwe, Zambia, Afrika -); Patterson, James Brendan (americký spisovateľ románov, thrillerov, non-fiction. Je Guinnessovej knihe rekordov za to, že prvý človek predať 1 milión e-kníh. * 22.03.1947 Newburgh, New York, USA -); Sparks, Nicholas (americký spisovateľ, autor mnohých celosvetovo úspešných románov. * 31.12.1965 Omaha, Nebraska -); Haig, Brian (americký spisovateľov detektívnych románov, thrillerov, Fox News vojenský analytik. Haig otec bol bývalý americký minister zahraničia Alexander Haig (1924-2010). * 15.03.1953 Spojené štáty americké -); Kořínek, Otakar (slovenský novinár, prekladateľ a spisovateľ, ktorý pôsobil ako zahraničný spravodajca slovenskej agentúry TASR vo Washingtone v rokoch 1992-1998. * 1946 Slovensko -); juhoafricko-anglická literatúra - texty