Veľký slon a malý slon : (Der grosse Elefant) - Baumann, Hans: 1914-1988 (Stopy, 1966)
Je to o krajine slonov, kde žil malý chlapec. Volal sa Roy. Mal sedem rokov, ale bol menší než všetci sedemroční chlapci v dedine...a čo sa mu prihodilo sa dozviete viac v knižke.