Človek zomiera dvakrát...: Profily a príbehy odbojárov - Lavrincová, Magdaléna: 1943- (Magdaléna Lavrincová, 2014)
Najnovšia kniha M. Lavrincovej Človek zomiera dvakrát..., obsahuje metódou literatúry faktu umelecky spracovaných deväťdesiat profilov a príbehov ilegálnych pracovníkov, vojakov a partizánov, ich pomocníkov, ako aj rasovo prenasledovaných osôb a politických väzňov.