Urob - udělej si sám: Pre domácnosť, do záhrady, darčeky, foto-film : (Udělej si sám) - Adámek, Karel; Beneš, Josef: 1924-; kolektív autorov (Knižnica Urob si sám, 1980)
Pre domácnosť - Táto kapitola obsahuje konštrukcie, ktorými sa domáci majster zavďačí svojej manželke, matke, dcére. Sú to pomôcky na šitie, pletenie, pranie, sušenie, mandľovanie, konzervovanie ovocia a podobne. Do záhrady - Táto kapitola obsahuje nástroje a stroje na záhradné práce, konštrukcie na pestovanie rýchlenej zeleniny a doplnkové konštrukcie, ako rebrík, záhradný gril, hojdačka a iné. Darčeky - V tejto kapitole sú návody na drobné darčeky pre deti, najmä hračky, ďalej darčeky pre dospelých. Sú to tak predmety na praktické použitie, ako aj pamiatkové predmety. Posledná kapitola Foto-film obsahuje veľký počet návodov na konštrukcie dopĺňajúce základné kupované zariadenia na fotografovanie a filmovanie, na práce v tmavej komore, archivovanie fotografií a diapozitívov, premietanie a podobne.