Taká dlhá cesta : (Un aussi long chemin) - Benzoni, Juliette: 1920-2016 1920- (Slovenský spisovateľ, 1995)
Juliette Benzoniová pracovala po druhej svetovej vojne ako rozhlasová redaktorka a začala tu uverejňovať svoje prvé príbehy z dejín. Napísala vyše štyridsať románov, ktoré boli preložené do dvadsiatich jazykov. Na Slovensku je známa predovšetkým ako autorka Krásnej Kataríny, Marianny a Sokola z hmiel. Dôkladné poznanie histórie sa u nej vždy spája so zmyslom pre vyrozprávanie pútavého príbehu.