Atlas nadprirodzených javov (Atlas of the Supernatural) - Parker, Derek: 1932-; Parker, Julia: 1932-; Marčeková, Mária; Medveďová, Eva; Oravcová, Adriana: 1952-; kolektív fotografov (Bratislava PB-press, 1993)
Kniha prehľadne opisuje dejiny nadprirodzených javov, ktoré sa vyskytovali v minulosti a vyskytujú aj v súčasnosti na jednotlivých kontinentoch a v rôznych štátoch týchto kontinentov.
Z obsahu: Fejiny nadprirodzených javov. Zemepisný slovník: Afrika a Stredný východ. Ázia. Veľká Británia a Írsko. Západná Európa. Východná Európa. Amerika. Austrália, Ázia a Oceánia. Slovník. Refister. Autori fotografií.
Keywords: nevysvetlené javy; javy nevysvetlené; záhady nevysvetlené; nadprirodzené javy; javy nadpritodzené; paranormálne javy; čarodejníctvo; mágia; okultizmus; psychológia; výklady populárno-náučné; atlasy záhad