Neodovzdaný list: Príbehy z divokého západu (Betty Zane, Hodder and Stoughton) - Grey, Zane: 1872-1939; Dzurillová, Elena: 1930-; Schnitzer, Teodor: 1933-2003; Péterová, Jarmila (Bratislava Mladé letá, 1985)
Plukovník Zane sa stal priateľom všetkých Indiánov. Jeho počínanie bolo vždy láskavé a statočné.
Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: romány autorské; historické romány; dobrodružné romány; indiánske prostredie; Indiáni; westerny; próza; americká literatúra - texty; Grey, Zane (populárny americký spisovateľ westernov, v ktorých podával idealizovaný obraz drsného Divokého západu. * 31.01.1872 Zanesville, Ohio, USA - 23.10.1939 Altadena, Kalifornia, USA); Dzurillová, Elena (slovenská prekladateľka z jazykov angličtiny a nemčiny. * 01.05.1930 Bratislava, Slovensko -); pre čitateľov od 13 rokov; Schnitzer, Teodor (bol slovenský umelec, grafik a ilustrátor. Ilustroval predovšetkým v šesťdesiatych rokoch diela Milana Ferku, Zane Greya, James Fenimore Coopera a Karla Maya. * 26.11.1933 Košice, Slovensko - ?.09.2003 Bratislava, Slovensko)