Rodinná pošta - Kováč, Mikuláš: 1934-1992; Balko, Stanislav: 1943-; Dolinská, Dagmar (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1980)
Kováčové básne svojou ľudskosťou i poetickou otvorenosťou sa prihovárajú každému vnímavému čitateľovi cez osobnostný prienik do skutočnosti.
Z obsahu: Skúška. Prezident na minci. Spomienka na dážď. Srdce. Zdravica (K 20. výročiu založenia Podpolianských strojární). Slovo na vernisáži. Táto krajina. Sochár...
Keywords: Kováč, Mikuláš, pseudonym: Gustáv Kosor, Milan Markus, P.Repáč (slovenský básnik. * 18.05.1934 Lekér, dnes Hronovce, Slovensko - 26.05.1992 Banská Bystrica, Slovensko); básne autorské; lyrické básne; občianské básne; epické básne; poézia; slovenská literatúra - texty; regionálne zbierky; Detva (Slovensko); Detva (Slovensko); Balko, Stanislav (slovenský maliar, vysokoškolský pedagóg. * 29.09.1943 Banská Bystrica, Slovensko -)