Vietor nevie číta : (The Wind Cannot Read) - Mason, Richard: 1919-1997 (Eva, 1979)
Od roku 1947, keď sa po prvý raz zjavil na knižnom trhu román richarda Masona Vietor nevie čítať, vyšlo už jeho desať vydaní v angličtine a viaceré preklady do iných jazykov. Totiž príbeh lásky anglického vojaka Michaela Quinna k japonskej učiteľke, zasadený do bojov druhej svetovej vojny o Stredný východ, neprestáva dojímať široké vrstvy čitateľov a do dnešného dňa nestratil na pôsobivosti.