Ide, ide poštovský panáčik - Jelínková, Eliška; Bachorík, Oto ml.: 1959- (Bratislava Mladé letá, 1983)
Ľudia si od prvopočiatku lámali hlavu vymýšľaním spôsobov a neskôr kadejakých prístrojov, ktoré by im pomohli dorozumievať sa na väčšiu vzdialenosť, ako zaletí ľudský hlas a dovidí oko. Ako sa rozvíjala civilizácia, rozvíjalo sa aj poštovníctvo. Je to zaujímavá kapitola ľudských dejín, hovorí o nej kniha. Čitateľ sa z nej dozvie o rímskych bežcoch, zvonoch, ktoré hlásili vpád nepriateľa, o ohňových signáloch na kopcoch, bubnoch, poštových holuboch, drôtoch...
Ilustr. na tit. liste a front. Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: Dašková, Kveta (slovenská spisovateľka pre deti a mládež, redaktorka, vydavateľka. Nar. 23.08.1935 v Piešťanoch, Slovensko -); dejiny poštovníctva; pošta; technika oznamovacia; telekomunikácie; vývoj pošty; technika; rozprávanie pre deti; pre čitateľov od 9 rokov; Bachorík, Oto ml. (slovenský výtvarný umelec - sochár, reštaurátor a pedagóg. Pochádza z umeleckej rodiny, jeho otec bol grafík, jeho matka bola výtvarníčka-keramička. Jeho manželkou je maliarka Zuzana Bachoríková. * 26.03.1959 Bratislava, Slovensko -)