Háčkovaná čipka - Lichnerová, Alžbeta (Knižnica praktických príručiek práce, 1986)
Autorka v predkladanej publikácii názornými príkladmi ukazuje realizáciu mnohých uvedených kompozičných prvkov a motívov. Niektoré výrobky sú zložené z viacerých štvorcov plátna a háčkovaním sú spojené do jedného organického celku, na iných ide o aplikáciu háčkovaného motívu štvorca alebo kruhu. Zaujímavá je súprava kruhových prikrývok. Veľmi sviežo pôsobia pestrofarebné malé háčkované motívy uplatnené na vankúši, prikrývke a na obale na knižku. Veľká séria háčkovaných okrajových čipiek tvorí bohatú paletu vzorových motívov, z ktorých možno vhodne čerpať pre vlastnú samostatnú tvorbu. Háčkované vzory staršieho typu popri väčšine moderných vhodne dopĺňajú a kompletizujú publikáciu a jej informatívnosť. Autorka prináša aj ukážky techniky írskeho háčkovania a flanderskej čipky. Publikácia prehľadne a zrozumiteľne podáva základy háčkovania a prináša názorné ukážky jednotlivých základných prvkov háčkovania. Veľmi inštruktážne sú technické výkresy.